Seifuri Antiefractie

Prin intermediul magazinului e-seif.ro va oferim o gama foarte larga de seifuri antiefractie si case de bani. Cu inaltimi de la 30 si pana 180 centimetri, suntem siguri ca in paginile siteului nostru veti gasi modelul de care aveti nevoie.

Ce seif antiefractie mi se potriveste?

Primul criteriu de care trebuie sa tineti cont in alegerea unui seif este cel functional. Seiful potrivit este cel in care va incap bunurile pe care vreti sa le protejati.

Al doilea criteriu in baza caruia filtrati seiful antiefractie potrivit din multitudinea de produse este gradul de securitate. Cu cat depozitati bunuri mai valoroase, cu atat ar trebui sa fie mai mare clasa de securitate a seifului. Mai jos veti gasi clasele de securitate explicate.

Un alt aspect foarte important de care trebuie sa tineti cont in achizitia unui seif este calitatea acestuia. Rezistenta si calitatea seifurilor antiefractie sunt garantate doar daca acestea au fost testate de catre o autoritate recunoscuta international. Desigur, testarea seifurilor trebuie efectuată dupa anumite standarde.

Nu in ultimul rand, persoanele juridice (firmele) in special trebuie sa fie atente si la aspectul legal. In multe activitati economice este necesara dotarea cu seifuri antiefractie certificate. Dovada certificarii unui seif se face printr-un agrement tehnic emis de o autoritate de testare din Uniunea Europeana. In acest agrement se specifica ce clasa de securitate sau rezistenta are seiful si standardul la care se refera aceasta clasa.

In Uniunea Europeana, standardul in care se definesc clasele de securitate pentru seifuri este EN 1143. Tot in acest standard sunt descrise in detaliu si procedurile de testare prin care se acorda aceste clase de rezistenta mecanica. Aici poti vedea mai multe detalii legate de testarea seifurilor.

Ce inseamna clasele de securitate pentru seifuri antiefractie?

Clasa de securitate a unui seif antiefractie indica rezistenta acestuia la actiunea asupra lui cu mijloace mecanice. Practic indica timpul in care se poate obtine accesul partial sau total la bunurile protejate din interior. Prin mijloace mecanice se inteleg ciocane, bormasini, aparate de sudura, polizoare unghiulare, etc. De asemenea se face si un test de cadere de la inaltime.

Pe scurt, cu cat este mai mare clasa de securitate, cu atat seiful va fi mai greu de spart.

In imaginea urmatoare gasiti exact coresponenta intre gradul de rezistenta si timpul necesar spargerii seifului.

Clase de securitate EN 1143 seifuri antiefractie

Cu ce tip de incuietoare trebuie sa fie dotat seiful?

In primul rand, ca un seif sa obtina certificarea antiefractie conform standardului EN 1143 este necesar ca si incuietoarea sa fie certificata conform unui standard euopean specific.

Alegerea efectiva a tipului de incuietoare (cu cheie, electronica, cifru mecanic) este doar o chestiune de optiune personala sau de functionalitate/utilitate.

Seifuri cu incuietoare cu cheie

Este varianta aleasa in general de persoanele mai conservatoare care au un anumit grad de reticenta asupra dispozitivelor electronice. In general, seifurile antiefractie sunt echipate cu doua chei cu barbie dubla. In comert nu se gasesc la liber chei brute astfel incat copierea acestora este dificila. In principiu doar producatorii de seifuri sau de astfel de incuietori pot furniza chei suplimentare.

Seifuri cu incuietoare electronica

Este varianta moderna implementata la scara larga. Incuietoare electronica permite definirea a doua coduri de acces cu numar variabil de cifre. Un cod va fi master (principal  / administrator) iar al doilea este de tip utilizator. Ambele pot deschide seiful dar detinatorul codului master poate schimba codul utilizator. Invers nu este posibil.

Seifuri cu incuietoare cu cifru mecanic

In trecut era cea mai sigura varianta de inchidere a seifurilor. Cifrurile mecanice ofera si astazi un grad ridicat de securitate. Singurul lor dezavantaj este ca sunt greoaie in utilizare.

Daca aveti neclaritati sau doriti informatii suplimentare despre seifuri antiefractie, nu ezitati sa ne contactati. Va vom furniza informatiile solicitate in cel mai scurt timp.

Seifuri antiefractie cu clasa de securitate 1 conform EN 1143

Seifuri antiefractie cu clasa de securitate 2 conform EN 1143